Rintamamiestalon energiatodistus - E-Konsultit.fi

Rintamamiestalon energiatodistus

Rintamamiestalot kuuluvat käyttötarkoitusluokkaan pienet asuinrakennukset (käyttötarkoitusluokka 1 a-c). Samaan käyttötarkoitusluokkaan kuuluvat myös esimerkiksi paritalot. Kun rintamamiestalo tai muu saman käyttötarkoitusluokan rakennus myydään tai vuokrataan, tarvitaan lain mukaan energiatodistus, jossa ilmoitetaan tärkeimpänä tietona E-luku. Energiakonsulttiyritykseltämme saat energiatodistuksen tai tarvittaessa laajempiakin energiakonsultointipalveluita, kuten esimerkiksi energiatehokkuusselvityksen, jossa selvitämme mitkä energiatehokkuushankkeet olisivat kohteessa taloudellisesti kannattavia.

Rintamamiestalon energiatehokkuusluokka

Rakennusten energiatehokkuusluokka määräytyy E-luvun perusteella ja energiatehokkuusluokkia on asteikolla A-G, joita A on paras ja G huonoin. Rintamamiestalojen ja muiden pienten asuinrakennusten energiatehokkuusluokkaan vaikuttaa lisäksi lämmitetty nettoala alla olevan taulukon mukaisesti.  Ainakaan toistaiseksi, vanhoille rakennuksille ei ole E-luku- tai energiatehokkuusluokkavaatimuksia. Riittää kun energiatodistus laaditaan myynnin tai vuokrauksen yhteydessä. Voit kuitenkin halutessasi lukea omakotitalon energiatodistus -artikkelista tarkemmin E-luvusta, energiatehokkuusluokan määräytymisestä sekä muusta pienten asuinrakennusten energiatodistukseen liittyvästä.

Ympäristöministeriön asetus rakennuksen energiatodistuksesta 20.12.2017/1048, liitteet 1-5: YM:a rakennuksen energiatodistuksesta, pienten asuinrakennusten energiatehokkuusluokat.

Laskennalliseen energiatehokkuuteen eli E-lukuun vaikuttavia tekijöitä

Energiatodistus laaditaan asetusten ja määräysten mukaisesti energiatodistuksenlaatijan toimesta. Energiatodistukseen kirjataan laskennassa käytettyjä tietoja, joilla on merkitystä rakennuksen energiankulutuksen laskentaan. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi ikkunoiden/ulkoseinien/alapohjan/yläpohjan lämmönjohtavuus, ilmanvaihtojärjestelmä sekä sen mahdollisen lämmöntalteenoton hyötysuhde, mahdollisen omavaraisenergian tuotanto, rakenteiden ilmatiiveys, lämmitysjärjestelmän tyyppi ja käytettävät energiamuodot.