Rivitalon energiatodistus - E-Konsultit.fi

Rivitalon energiatodistus

Energiatodistus rivitaloon tarvitaan lain mukaan vanhaan, jo olemassa olevaan rivitaloon, kun jokin huoneistoista myydään. Vastuu rivitalon energiatodistuksen hankkimisesta on taloyhtiöllä ja energiatodistus tehdään aina rakennuskohtaisesti yhteiseksi kaikille huoneistoille. Vaikka rivitaloon vaaditaan myynnin yhteydessä energiatodistus, niin energiatehokkuusvaatimuksia ei jo olemassa olevalle rivitalolle ole. Energiatodistuksen hankkiminen voi kuitenkin pakollisen kustannuksen ohella, olla tilaisuus selvittää taloyhtiön energiansäästöpotentiaali. Usein vanhassa taloyhtiössä kohtuullisen pienillä investoinneilla voidaan energiatehokkuutta parantaa siten, että takaisinmaksuaika on hyvin lyhyt ja sijoitus kannattava. Jos investointi tehdään lainaa vastaan, on tietyissä tapauksissa mahdollista, että taloyhtiön kuukausittaiset kulut pysyvät koko ajan alhaisempina kuin ennen. Energiakonsultointiyritykseltämme voit tilata pelkän rivitalon tai muun rakennuksen energiatodistuksen tai kattavampia selvityksiä energiatehokkuudesta rakennustyypistä riippumatta. Uudisrakentamisessa energiatodistuksen lisäksi tarvitaan energiaselvitys rakennusluvan saamiseksi. Teemme myös rivitalon energiaselvityksiä.

Miksi tilata rivitalon energiatodistus yritykseltämme?

Teemme rivitalon sekä muut energiatodistukset oikein ja huolella, mutta nopeasti. Erityinen laskentaohjelmamme mahdollistaa lisäksi sen, että voimme tarvittaessa ottaa pienellä lisävaivalla tarkasteluun kustannustehokkaimmat keinot parantaa kohteen energiatehokkuutta, joko taloudelliselta kannalta ja/tai kohteen energialuokan parantamiseksi. Lisähinta energiansäästötutkimuksesta on hyvin kilpailukykyinen, sillä emme joudu mallintamaan koko kohdetta alusta, vaan tutkimme jo selvitetyn pohjalle.  Avustamme myös ARA:n energia-avustuksien hakemisessa ja selvitämme mikä on taloudellisesti paras energiansäästö ratkaisu Teidän tapauksessanne. Vanhoissa rakennuksissa energiansäästömahdollisuuksia on olemassa ja laskelmia näistä voit halutessasi lukea enemmän energiansäästö -osiostamme.

Rivitalon energiatehokkuusluokat energiatodistuksessa

E-luku määrää mihin energiatehokkuusluokkaan rivitalorakennus kuuluu. E-luvun yksikkö on kWhE/m2a ja se ilmaisee kuinka paljon asetusten mukaisten laskentasääntöjen mukaan kohde kuluttaa energiamuotokertoimilla painotettua energiaa lämmitettyä nettoalaa kohden vuodessa. Yksinkertaisemmin sanottuna, jos E-luku on esimerkiksi 80 KWhE/m2a ja kohteen pinta-ala on 1000 m2, niin energiamuotokertoimilla painotettua energiaa kuluu 80 000 kilowattituntia vuodessa. Energiamuodoilla on omat kertoimensa, sähköllä 1,2 ja kaukolämmöllä 0,5. Jos siis laskelmien mukaan kohteessa kuluu esimerkiksi sähköä 50 kWh/m2a ja kaukolämpöä 40 kWh/m2a, niin E-luku on 50 x 1,2 + 40 x 0,5 = 80 (kWhE/(m2a)).

Rivitalot ja 2-kerroksiset asuinkerrostalot kuuluvat käyttötarkoitusluokkaan 1d.

Rivitalojen ja 2-kerroksisten asuinkerrostalojen energiatehokkuusluokat

Jos E-luku on pienempi tai yhtä suuri kuin 80, energiatehokkuusluokka on paras A. Jos E-luku on suurempi tai yhtä suuri kuin 80 ja pienempi tai yhtä pieni kuin 110, energiatehokkuusluokka on B. Ympäristöministeriön asetuksessa 1010/2017 on lisäksi määrätty, että uudisrivitalolle huonoin sallittu E-luku on 105 ja siten energialuokka C. Vanhoille jo olemassa oleville rivitaloille energiatehokkuusvaatimuksia ei ole, mutta energialuokan parannus voi olla ehtona ARA:n myöntämille energiaremonttien avustuksille.

Myyt rivitaloasunnon mitä tarvitset?

Tarvitset rivitaloasunnon myyntiin energiatodistuksen. Vastuu energiatodistuksen hankkimisesta on taloyhtiöllä.